Neko News ~mindent nyávogó kedvenceinkről =3
Hogy néz ki egy macska?

    Szereted a macskákat,de nem tudsz róluk még mindent?Hát most itt az alkalom,hogy megtudd!

Fogazatuk:

 

A macskák foga hamarabb kinő mint az embereké.30 állandó foga van amely már 6-7 hetes korukban ki van fejlődve. Felső álkapcsában 16 foga van (8 metsző,2 tépő,6 örlő). Az alsóban 14 (6 metsző,2 tépő,6 örlő).

A házimacska félelmetes fogazata arra szolgál, hogy megfeleljen húsevő természetének (lásd alul).A macska fogát akár az emberét,dentin és zománc alkotja.Viszont a kulönböző fogak funkciója azonban egészen más,mivel a macska szája a húsevéshez, a miénk pedig a magunk mindenevő étrendjéhez idomult.

Látásuk:

http://pctrs.network.hu/clubpicture/4/7/2/_/tengerkek_macskaszem_472938_78302.jpg

A macska látótere nagyobb mint az emberé 'csupán' 180-200 fokos. A macskaszem sajátossága a függőleges pupilla,a szaruhártya és az emberénél is nagyobb szemlencse. Avagy a szemet 3 réteg övezi és azokból egy nem függőlegesen nyílik-csukódik,hanem éppen ellenkezőleg: vízszintesen járkál. Ezt a harmadik hártyát normál körülmények között nem látjuk,de ha a macska evett/pihen akkor észrevehető! De ha tartósan látható akkor az állat beteg! A szemfenék visszaveri a fényt,ezért tud a macsaka minden nehézség nélkül sötétben is tájákozódni. Egyetlen kis mozdulat sem kerüli el figyelmét,a színeket is megtudja különböztetni,de ez kívülesik érdeklődési körén.

 

Saját írású,ne vidd el!


Macska fajták:

Itt találkozhatsz néhány macska fajtával.Ez még bővülni fog!

Perzsa:

A perzsa macskák a mai Iránból eredeztethetőek. Később Nagy-Britanniában is honosnak számítottak. A perzsa macska rendkívül kicsi állat: kis végtagokkal,fejjel rendelkezik. De ezekkel ellentétben hatalmas szőrzete van! A régi filmekben a nők nagy bársony fésűkkel fésülték a perzsa macskák szőrét. A színük rendkívül változatos,de egyben különböznek: szőrszálaik végén sötétebb árnyalatok vannak.

Sziámi:

A sziámi macskák Thaiföldről származnak . Ezek a macskafajták még a 18. században települtek angliába egy kutatónak hála,aki Thaiföldön pillantotta meg ez a gyönyörű macskafajtát. Régen csak luxusból tartották őket és rendkívül elkényeztetettek voltak. Rendkívül elegáns és kecses állatok! Általában még 1 éves koruk előtt már ivarérettek. Nagyon sok színűek lehetnek. A csontozatuk eléggé erős és persze nagyon izmosak a végtagjaik!

Skót lógófülű:

I love this cat is the best!

A képen is látszik,hogy őket könnyen fellehet ismerni kissé lógó füleikről. Ettől eltekintve leginkább az európai fajtára emlékeztet.Sok színben megtalálható (fekete;tarka;barna). Nagyobb testű kiscica. Nyugodt,barátságos és nagyon cuki macska. Olyan családokban,közösségekben érzi jól magát melyben szeretik és gondozzák. Sokat szeret pihizni :D. Avagy a keresztezésnek is megvan a maga módja,mert izületi és porcproblémák merülhetnek fel,ha az utódot nem jó macska hordja ki!

                                              NAME...:
 
Abigél
Achilles
Admiral
Adolf
Adonisz
         -Bővebben...
 

Különös barátságok

Találtam/eszembe jutottak sztorik különös barátokról.Gondoltam ti is

 

érdekesnek,cukinak találjáőtok ezeket...tátátátámmm

Macska-Egér:

Hát itt ne Tomra és Jerryre gondoljatok,mert ők nem szívlelik egymást annyira,de vannak más állatok,akik igen...Mivel a valóságban létezik macska-egér barátság. Hiszen a házimacskák többsége eléggé lusta,ezért nem kapják el az egereket,nem törődnek velük.Ezzel csak gazdájukat bosszantják fel muhahaha,de szerintem ez így szép és jó:)

Macska-Kutya:

  Itt most ne a mesékre gondoljunk hanem a való világra.Én ismertem oylan cicát és kutyát aki kiskoruktól fogva eggyüt nőttek fel és "szerették"nem bántották egymást.Hogy honnan?-ne nézzetek hülyének,egyik ismerősöm szörmőkjai ők:DMásik fele a dolgoknak:Valamelyik kutya békén hagyja őket,mert egyszerűen nem érdekli vagy már túl öreg ahhoz,hogy macskákat kergessen.

Ez is saját!

 

Nagymacskák

Szerintem olyan gyönyörűek!

Fehér tigris

A vadonban fehér tigris igazából nem fordul elő gyakran a természetben mivel színe/mintázata miatt nem tud olyan területeken rejtőzködni. Kölykeit a vadállatok egyből megtámadnák és megölnék. A fehér tigrist leginkább állatkertben lehet látni. Nálunk Magyarországon a Nyíregyházi állatkertben is él egy ilyen pár. A szemük általában kék(nem albínók),pigment hiányosak a drágák és szerintem tiszta édesek,olyan gyögyörűek.

 

Tigris

OaklandZooTiger.jpg

Minden élő nagymacska közül a tigris a legnagyobb.Csíkjai nagyon jól bújtatják a növényzetben.Nem szokásos tulajdonság a macskáknál,de nagyon szeret úszni. A tigris magányosan élő állat. Egyedül vadászik,egyedül falja fel zsákmányát. A nőstény ritkán van egyedül,a kicsik 3 évig anyuknál maradnak. Segítenek neki az ételük megszerzésében is. Mint minden macska egyszerre több kölyköt hoz világra. Több szín/változatban is megtalálhatók.

 

//neko-news.gportal.hu/portal/neko-news/image/gallery/1314280251_38.png

 

Szia:D

//neko-news.gportal.hu/portal/neko-news/image/gallery/1314270017_37.jpg Üdvözöllek itt a  neko-news.gp-n, aminek témája az emberekkel élő kis szőrgombócok. Ez az oldal azért jött létre, hogy tudomást szerezz a róluk szóló alapokról és az extrákról. Megismerheted a macskák és más állatkák mindennapjait, viselkedésüket, de fajtaleírásokat is találsz. Ezeken felül beléphetsz a macskaimádók klubjába is, és grafikai munkákat is találhatsz :)

 
Menü

Főoldal
Cicák / Kiscicák
neko-news.gp
Extrák
Egyéb állatkák
Fanklub

 
CatChat
 
Elite halacskák =3

//neko-news.gportal.hu/portal/neko-news/image/gallery/1314306685_73.jpg

                

2hely ;)

Szünetel .:  dezmo,musiinmacii,

 
Ajándékok *.*

Jelenleg nincs :)

 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 


Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal